Παράρτημα Ηλιούπολης
Get Adobe Flash player
Πρόσφατα άρθρα
Ιστορικό
Kατηγορίες

Ρομποτική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ EFUTURE PRESCHOOL ROBOTICS

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, διεξάγονται μαθήματα ρομποτικής στο Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης. Σε συνεργασία με τα eFUTURE γίνονται μαθήματα ρομποτικής στον χώρο μας στην Ηλιούπολη σε παιδιά από 4 ετών μέχρι 17.

Ποτέ δεν είναι νωρίς για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά σας με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Η έμπειρη ακαδημαϊκή μας ομάδα, αποτελούμενη από παιδαγωγούς, παιδοψυχολόγο και επαγγελματίες της ρομποτικής δημιούργησαν ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας το πρόγραμμα eFUTURE PreSchool Robotics.

Χρησιμοποιώντας απλές μηχανές τα παιδιά δημιουργούν, παίρνουν τις πρώτες γνώσεις

μηχανολογίας και μαθαίνουν για κατασκευές, γρανάζια και κίνηση. Με ειδικά διαμορφωμένες πλατφόρμες κάνουν παράλληλα τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό «γράφoντας» τον πρώτο τους κώδικα.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics - MouseBots

Μέσα από μεγάλη γκάμα «floorbots» οι μαθητές παίζουν γνωστά σε όλους μας επιτραπέζια παιχνίδια όπως φιδάκι με λίγο διαφορετικό τρόπο. Προγραμματίζοντας τα ρομποτάκια τους να κινούνται προς την σωστή κατέυθυνση.

 

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics Προγραμματισμός

Σιγά – σιγά, ξεκαθαρίζει στα μάτια των μικρών μαθητών το τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική. Δημιουργούν πιο σύνθετα ρομπότ, γράφουν πιο σύνθετο κώδικα και εμπεδώνουν έννοιες όπως  αλγόριθμος,  ακολουθία, μεταβλητή, σφάλμα και αποσφαλμάτωση. Κατανοούν την χρησιμότητα των αισθητήρων κλίσης, απόστασης ή χρώματος, μαθαίνουν το ρόλο των κινητήρων, τον τρόπο μετάδοσης της κίνησης και δοκιμάζουν τις δυνάμεις και τη φαντασία τους.

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics Lego Simple Machines

Όλα αυτά μέσα από ενδιαφέροντα σενάρια που δεν κουράζουν τα παιδιά αλλά αντιθέτως τα ενθαρρύνουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, τα δικά τους μοναδικά ρομπότ. Εκτός από ρομποτική τα παιδιά μαθαίνουν τη σωστή και ασφαλή χρήση υπολογιστών ενώ ενημερώνονται για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης τους.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ EFUTURE PRESCHOOL ROBOTICS

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics είναι χωρισμένη σε ενόΕκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics - Lego WeDoτητες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαρκεί 9 μήνες.

Το μάθημα γίνεται από εξειδικευμένους εισηγητές ρομποτικής με εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών μιά φορά εβδομαδιαίως και διαρκεί 1 εκπαιδευτική ώρα.

Τα τμήματα είναι πραγματικά ολιγομελή καθώς συνήθως οι μαθητές δεν ξεπερνούν τους 6. Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες αλλά και ατομικά, τόσο χρησιμοποιώντας υπολογιστή όσο και κατασκευάζοντας.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

Όπως σε κάθε εκπαιδευτικό κύκλο eFUTURE, έτσι και στην Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics κάθε παιδί παρακολουθεί δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.  Έτσι, οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να εκτιμήσουν και να επιλέξουν κατά πόσο το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ EFUTURE JUNIOR ROBOTICS

εκπαιδευτική ρομποτική eFUTURE Robotics

Οι μικροί μαθητές εντάσσονται με γοργούς ρυθμούς στην εκπαιδευτική ρομποτική. Μαθαίνουν αρχές κατασκευής και μηχανολογίας με τη χρήση των Lego Simple Machines. Σύντομα αρχίζουν να δημιουργούν τις δικές τους ρομποτικές κατασκευές με τη χρήση των Lego WeDo. Καταλαβαίνουν τη χρησιμότητα των αισθητήρων, των κινητήρων και με το αντίστοιχο λογισμικό ξεκινούν τον προγραμματισμό των κατασκευών δημιουργώντας τα πρώτα τους κινούμενα ρομποτ.

εκπαιδευτική ρομποτική efuture robotics

Χρησιμοποιώντας επιδαπέδια ρομπότ, οι μαθητές εξοικειόνονται με τον προγραμματισμό παίζοντας γνωστά σε όλους μας επιτραπέζια παιχνίδια (φιδάκι, trivial pursuit, αγώνες αυτοκινήτων), με λίγο διαφορετικό τρόπο. Προγραμματίζουν τα ρομποτάκια τους να κινούνται προς την σωστή κατέυθυνση ενώ δημιουργούν δικές τους πίστες διαγωνιζόμενα με τους συμμαθητές τους

εκπαιδευτική ρομποτική eFUTURE Robotics

Στο ελεύθερο κομμάτι του μαθήματος τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πιο σύνθετα ρομπότ, όπως Micronoids, Meccanoids Edisons κ.α. ώστε να εξοικειωθούν με διαφορετικές μορφές ρομποτ διευρύνοντας τη σκέψη τους. Γνωρίζουν διαφορετικούς τρόπους προγραμματισμού χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές ή μίμιση κίνησης.

Ακολούθως εστιάζουν στον κλασσικό προγραμματισμό με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, κατάλληλου για την ηλικία των παιδιών. Γνωρίζουν τη δομή του κώδικα, σύνθετες μορφές προγραμματισμού, προγραμματίζουν εικονικά ρομπότ βρίσκουν σφάλματα στον κώδικα και τον διορθώνουν.

Σύντομα, τα παιδιά σας κατασκευάζουν πιο σύνθετα ρομπότ με περισσότερους αισθητήρες, αποδοτικότερους κινητήρες και περισσότερες δυνατότητες αξιοποιώντας τις με τον κατάλληλο προγραμματισμό.

efuture robotics εκπαιδευτική ρομποτική

Όλα αυτά με ενδιαφέροντα σενάρια και εντυπωσιακά projects που τονώνουν τη δημιουργικότητα, εξάπτουν την φαντασία και ωθούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές ώς εργαλείο μάθησης και όχι σαν παιχνιδομηχανές. Μαθαίνουν παράλληλα τη σωστή, ασφαλή χρήση των υπολογιστών, την ασφαλή πλoήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους υπερβολικής χρήσης του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ EFUTURE TEEN ROBOTICS

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Teen Robotics - Lego NXT

Τα πρώτα βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζονται με γνώσεις μηχανολογίας και αυτοματισμού. Μαθαίνουμε αισθητήρες, τρόπους κατασκευής και μετάδοσης κίνησης. Δημιουργούμε απίθανες κατασκευές, βλέπουμε και βελτιώνουμε ρομποτ με τα οποία έχουμε λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ρομποτικής προηγούμενων ετών. Μαθαίνουμε προγραμματισμό εργαλεία που μας παρέχουν η Lego, η Microsoft και το MIT.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Teen Robotics - Ev3

Προγραμματίζουμε δικές μας εφαρμογές που παίζουν στο κινητό ή τον υπολογιστή. Φτιάχνουμε παιχνίδια που μοιραζόμαστε με φίλους ή συμμαθητές και τους γονείς μας. Κατανοούμε πλήρως την έννοια του προγραμματισμού και ασχολούμαστε με πιο σύνθετες ρομποτικές κατασκευές. Η εκπαιδευτική ρομποτική γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Teen Robotics - Arduino

Βλέπουμε προηγμένα ρομπότ, Pesonal Assistants που θα συναντάμε πολύ συχνά στο μέλλον, τόσο ως παιχνίδι όσο και ως πραγματικούς βοηθούς. Δημιουργούμε τα δικά μας χρησιμοποιώντας κυκλώματα, αισθητήρες, μοτέρ και μικροελεγκτές arduino.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Teen Robotics - Meccano

Έχοντας πάρει μια γεύση από το μέλλον, γυρνάμε στο παρόν για να το δημιουργήσουμε όπως το φανταζόμαστε. Δημιουργούμε διάφορες κατασκευές με Lego, Edison, Meccano και ασχολούμαστε εντονότερα με τον προγραμματισμό μέσω Scratch και πλήθος άλλων εφαρμογών. Αρχίζουμε να γνωρίζουμε γλώσσες όπως η Python και η Java.

Όλα αυτά μέσα εντυπωσιακά projects που τονώνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών, εξάπτουν την φαντασία τους και τα ωθούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες ώς εργαλείο μάθησης και δημιουργίας και όχι ως απλές παιχνιδομηχανές ή συσκευές αναπαραγωγής video. Με αυτό τον τρόπο εκτός από ρομποτική και προγραμματισμό, τα παιδιά μαθαίνουν παράλληλα τη σωστή και ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Eνημερώνονται για τις βασικές αρχές ασφαλούς πλoήγησης στο διαδίκτυο τους κινδύνους που κρύβει η υπερβολική χρήση του.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ EFUTURE TEEN ROBOTICS

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Teen Robotics είναι χωρισμένη σε ενότητες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών, με σχετική εμπειρία στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαρκεί 9 μήνες.

Στους προηγούμενους κύκλους μαθημάτων τα παιδιά έχουν δει σχεδόν τα πάντα. Δεκαδες διαφορετικούς τύπους ρομπότ σε εκατοντάδες παραλλαγές και πλήθος γλωσσών προγραμματισμού σε διάφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Έφτασε η ώρα να δώσουν ζωή στη φαντασία τους και να περάσουν την εκπαιδευτική ρομποτική στο επόμενο επίπεδο. Η έμπειρη ακαδημαϊκή μας ομάδα, αποτελούμενη από παιδαγωγούς, παιδοψυχολόγο και επαγγελματίες της ρομποτικής δημιούργησαν ειδικά για παιδιά 12-17 ετών τον κύκλο μαθημάτων eFUTURE Expert Robotics.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ EFUTURE EXPERT ROBOTICS

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Expert Robotics - Arduino

Τώρα, τον πρώτο λόγο έχουν τα παιδιά και η φαντασία τους. Η ομάδα μας, πλαισιωμένη από επιπλέον ρομποτιστές, σχεδιαστές, μηχανικούς και μηχανολόγους έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο στις επιλογές τους. Εμπλουτίζουμε τις γνώσεις τους, παρέχουμε εργαλεία και εξοπλισμό όπως 3d printers, μηχανήματα cad/cam, καλώδια, πλακέτες, αισθητήρες, μικροελεγκτές και τα παρακολουθούμε να δημιουργούν το μέλλον.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Expert Robotics - MouseBotsΕκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE PreSchool Robotics - Programming

Έμπειροι καθηγητές και επαγγελματίες προγραμματιστές είναι δίπλα τους ώστε να λύσουν κάθε απορία σχετικά με το πώς θα δώσουν ζωή στο ρομπότ τους και να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική eFUTURE Expert Robotics - Arduino

Θέλωντας οι μαθητές μας να είναι πάντα σε επαφή με ό,τι πιο νέο υπάρχει στην εκπαιδευτική ρομποτική τα παιδιά των τμημάτων Expert αποτελούν τους πρώτους δοκιμαστές όλου του του νέου εξοπλισμού τον οποίο προμηθευόμαστε, είτε για δοκιμή είτε για να τον εντάξουμε στο εκπαιδευτικό μας πλάνο. Επιπλέον τα παιδιά των τμημάτων Expert, δίνουν ιδέες και συνεργάζονται ώστε να βελτιώσουν τα project  των ομάδων μικρότερων ηλικιών που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής ή Land Rover 4×4 in Schools.

Με αυτό τον τρόπο όλοι εμείς στα eFUTURE δημιουργούμε σήμερα τους αυριανούς επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτές ή ακόμη και συνεργάτες μας!